Skip to main content

Edyta Kordialik-Bogacka 2025

Edyta Kordialik-Bogacka 2025

 

WYDZIAŁ / JEDNOSTKA: WYDZIAŁ BIOTECHNOLOGII I NAUK O ŻYWNOŚCI W5

 

Języki: polski

 

 

Obszary działania:

 

  • Budowanie pewności siebie
  • Budowanie relacji
  • Adaptacja na uczelni, zwłaszcza dla studentów pierwszego roku
  • Kompetencje komunikacyjne - skuteczna komunikacja ustna i pisemna
  • Kompetencje prezentacyjne
  • Motywacja do samodzielnej pracy
  • Planowanie ścieżki edukacyjnej i zawodowej
  • Radzenie sobie ze stresem
  • Organizacja nauki i zarządzanie czasem
  • Nauki przyrodnicze i żywieniowe – technologia żywności i żywienia

Od tutora:

Prowadzę wykłady, seminaria, laboratoria i projekty na kilku kierunkach studiów (menedżer żywności i żywienia, biotechnologia, industrial biotechnology). Moje zainteresowania naukowe koncentrują się na zagadnieniach związanych z technologią produkcji żywności i napojów fermentowanych, np. kombuchy i piw bezalkoholowych. Prowadzone przeze mnie badania mają w dużym stopniu charakter aplikacyjny i są często wykonywane we współpracy z przemysłem. Doświadczenie w tutoringu personalnym i akademickim zdobyłam podczas 2-tygodniowego szkolenia w University College London i pracując z kilkoma studentami w ramach programu Mistrzowie Dydaktyki. Jako były prodziekan ds. kształcenia na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności doskonale znam wyzwania, przed jakimi stają studenci. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu mogę pomóc nie tylko w opanowaniu materiału, ale również w planowaniu ścieżki edukacyjnej i zawodowej, przygotowaniach do egzaminów, rozwijaniu umiejętności radzenia sobie ze stresem, zarządzania czasem i efektywnego uczenia się. Mogę wesprzeć w budowaniu pewności siebie, samodzielności i motywacji do nauki. Moi studenci doceniają mnie za cierpliwość, uprzejmość, empatię, wyrozumiałość i jasne tłumaczenie trudnych zagadnień na praktycznych przykładach.