WYDZIAŁ / JEDNOSTKA: WYDZIAŁ BIOTECHNOLOGII I NAUK O ŻYWNOŚCI W5
Języki: polski
Obszary działania:
- Budowanie pewności siebie
- Budowanie relacji
- Adaptacja na uczelni, zwłaszcza dla studentów pierwszego roku
- Kompetencje komunikacyjne - skuteczna komunikacja ustna i pisemna
- Kompetencje prezentacyjne
- Motywacja do samodzielnej pracy
- Planowanie ścieżki edukacyjnej i zawodowej
- Radzenie sobie ze stresem
- Organizacja nauki i zarządzanie czasem
- Nauki przyrodnicze i żywieniowe – technologia żywności i żywienia
Od tutora:
Prowadzę wykłady, seminaria, laboratoria i projekty na kilku kierunkach studiów (menedżer żywności i żywienia, biotechnologia, industrial biotechnology). Moje zainteresowania naukowe koncentrują się na zagadnieniach związanych z technologią produkcji żywności i napojów fermentowanych, np. kombuchy i piw bezalkoholowych. Prowadzone przeze mnie badania mają w dużym stopniu charakter aplikacyjny i są często wykonywane we współpracy z przemysłem. Doświadczenie w tutoringu personalnym i akademickim zdobyłam podczas 2-tygodniowego szkolenia w University College London i pracując z kilkoma studentami w ramach programu Mistrzowie Dydaktyki. Jako były prodziekan ds. kształcenia na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności doskonale znam wyzwania, przed jakimi stają studenci. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu mogę pomóc nie tylko w opanowaniu materiału, ale również w planowaniu ścieżki edukacyjnej i zawodowej, przygotowaniach do egzaminów, rozwijaniu umiejętności radzenia sobie ze stresem, zarządzania czasem i efektywnego uczenia się. Mogę wesprzeć w budowaniu pewności siebie, samodzielności i motywacji do nauki. Moi studenci doceniają mnie za cierpliwość, uprzejmość, empatię, wyrozumiałość i jasne tłumaczenie trudnych zagadnień na praktycznych przykładach.