WYDZIAŁ / JEDNOSTKA: WYDZIAŁ BIOTECHNOLOGII I NAUK O ŻYWNOŚCI W5
Języki: polski
Obszary działania:
- Analiza danych
- Nauki przyrodnicze i żywieniowe – technologia żywności i żywienia
- Adaptacja na uczelni, zwłaszcza dla studentów pierwszego roku
- Budowanie pewności siebie
- Kompetencje komunikacyjne - skuteczna komunikacja ustna i pisemna
- Kompetencje prezentacyjne
- Organizacja nauki i zarządzanie czasem
- Planowanie ścieżki edukacyjnej i zawodowej
- Poszukiwanie staży i praktyk zawodowych
- Zarządzanie emocjami
- Radzenie sobie ze stresem
- Motywacja do samodzielnej pracy
Od tutora:
Jako mentorka wspieram studentów w procesie adaptacji do środowiska akademickiego, zwłaszcza osoby rozpoczynające studia. Pomagam w organizacji nauki, planowaniu czasu oraz rozwijaniu motywacji do samodzielnej pracy. Oferuję wsparcie w zakresie kompetencji komunikacyjnych i prezentacyjnych – uczę skutecznej komunikacji ustnej i pisemnej, wystąpień publicznych oraz budowania pewności siebie. Wspieram także w planowaniu ścieżki edukacyjnej i zawodowej, dostosowanej do indywidualnych predyspozycji i celów. W obszarze akademickim pomagam w analizie danych (wsparcie w pracy z arkuszami kalkulacyjnymi np. Excel), opracowywaniu wyników badań i tworzeniu czytelnych raportów. W obszarze technologii żywności i żywienia mogę udzielić wsparcia w zakresie chemii i analizy żywności, ogólnej technologii żywności, analizy jakości produktów spożywczych oraz zasad zdrowego odżywiania (interpretacja wyników badań, konsultacje podczas tworzenia raportów i sprawozdań).